Најновије

РУСИ У ШОКУ: Руска војска нападнута у Чеченији - један руски војник погинуо!

Руски војни конвој нападнут је синоћ у Чеченији.
Руски војник...

Руски војник...

 

Један руски војник погинуо је у нападу који се догодио на периферији Грозног, главног града Чеченије, јавили су руски државни медији.

„Непознати људи напали су војни конвој у предграђу Грозног. У гранатирању, један од војника је убијен, а други рањен. Он је хоспитализован и није у животној опасности. Предузимају се мере за проналажење и хапшење нападача“, цитира државна новинска агенција РИА Новости локалну јединицу Росгвардије, Националну гарду Русије.

Чеченија

Москва је водила низ крвавих ратова у Чеченији 1990-их и раних 2000-их, збрисавши побуњеничке снаге које су настојале да се отцепе од Русије. Кремљ је чеченске сепаратисте окривио за неколико терористичких напада широм земље.

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров влада регионом скоро две деценије, обезбеђујући себи бенефиције од Москве у замену за непоколебљиву лојалност председнику Владимиру Путину.

Наводне групе за људска права кажу да Кадиров влада регионом као својим личним феудом, немилосрдно се обрачунавајући са својим противницима и драстично ограничавајући људска права.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА