Најновије

Руска војска током недеље ослободила четири насеља у ДНР: Уништен ИРИС-Т и МиГ-29 украјинске војске

Оружане снаге Руске Федерације су у протеклих недељу дана ослободиле четири села у зони Специјалне војне операције, саопштило је руско Министарство одбране.

Јединице групе трупа "Север" наставиле су операцију уништавања јединица украјинске војске у Курској области. За недељу дана непријатељ је изгубио готово 2.720 војника, 10 тенкова и 74 борбена оклопна возила, укључујући четири "бредлија" и два оклопна транспортера М113. Уништено је и 11 станица за електронско ратовање и противбатеријских радара, као и четири складишта муниције.

Јединице групе трупа "Запад" ослободиле су насеље Новосадовоје у ДНР. Непријатељ је изгубио готово 3.180 војника, тенк, 11 оклопних борбених возила, укључујући четири оклопна транспортера М113 америчке производње, 28 возила и 30 артиљеријских оруђа. Уништено је шест станица за електронско ратовање и противбатеријских радара, као и осам складишта муниције.

Јединице групе трупа "Југ" ослободиле су насеља Зорјано и Серебрјанка у ДНР. Неутралисано је готово 5.410 војника, а уништен је један тенк, седам борбених оклопних возила, укључујући три оклопна транспортера М113, 45 возила и 37 артиљеријских средстава. Уништено је пет система за електронско ратовање и 11 складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" ослободиле су насеље Николајевка у ДНР. За недељу дана губици украјинске војске у зони одговорности ове групе износили су готово 3.130 војника, 28 борбених оклопних возила, укључујући и оклопни транспортер ВАБ француске производње, као и четири "бредлија", седам оклопних транспортера М113 и М117.

Јединице групе трупа "Исток" заузеле су повољније положаје на фронту, а непријатељ је изгубио готово 750 војника, три борбена оклопна возила, 21 возило и 16 артиљеријских оруђа.

Јединице групе трупа "Дњепар" неутралисале су готово 440 војника, уништиле 37 возила и девет артиљеријских оруђа. Уништено је лансирно возило система ПВО ИРИС-Т немачке производње и седам магацина са муницијом.

Авион Ваздушно-космичких снага Русије оборио је авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства, а руска ПВО је у протеклих седам дана оборила три вођене авио-бомбе "хамер" француске производње, 39 ракета лансираних из ХИМАРС-а, као и 521 беспилотну летелицу.

У року од недељу дана, 55 украјинских војних лица се предало на линији контакта, од којих 39 у Курској области.

У одвојеном саопштењу, Министарство одбране Русије навело је да су јединице групе трупа "Север" у Курској области током протекла 24 сата одбиле пет противнапада непријатеља, услед чега је елиминисано и рањено 30 војника.

Уништени су тенк, два борбена оклопна возила и аутомобил. Три припадника украјинске војске су се предала, а противнапади одбијени су у правцу насеља Александрија, Новоивановка и Плехово.

Осим тога, спречен је покушај украјинске војске да пробије границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут. Неутралисано је и рањено готово 15 људи, уништена су два борбена оклопна возила. Један припадник Оружаних снага Украјине се предао.

Украјинска војска за 24 часа изгубила је готово 300 војника, уништено је десет оклопних возила, укључујући тенк, оклопни транспортер и осам борбених оклопних возила, као и три артиљеријска оруђа, пет минобацача, три возила и станице за електронско ратовање.

БРУТАЛНА АКЦИЈА И САМОУБИЛАЧКИ НАПАД УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Руске елитне јединице решавају паклену ситуацију (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА