Најновије

РУСКО ЧУДО КОЈЕ СЕ ЗОВЕ "СУПЕРКАМ": Дрон којем нико и ништа не може да промакне (ВИДЕО)

Јединице беспилотне авијације бригаде маринаца Пацифичке флоте ефективно користе беспилотну летелицу "Суперкам" у правцу јужног Доњецка специјалне војне операције, објавило је руско министарство одбране.
Лансирање дрона Суперкам

Лансирање дрона Суперкам

Преко затворених канала, информације у реалном времену са дрона могу се емитовати на командна места, укључујући и за прилагођавање ватре артиљеријских јединица, објашњава министарство одбране РФ на свом званичном сајту.

Непријатељска окупирана насеља Шахтерскоје и Богојавленка су под потпуном визуелном контролом посада беспилотне летелице Суперкам дрона, чак и ноћу, захваљујући термовизијским камерама постављеним на дроновима.

Јединице групе снага Восток развијају офанзиву на јужнодоњецком правцу Северног војног округа, а успех јуришних операција зависи од квалитета ваздушног извиђања и тачности циљања.

Камера високе резолуције је главни елемент дрона Суперкам, пише сајт МО РФ.

Да бисте лансирали беспилотну летелицу, није вам потребан посебан лансер; дрон има електрични мотор који ради нечујно и неприметно од стране непријатеља.

Са висине од једног километра можете детаљно испитати склоништа и митраљеске тачке, пратити кретање непријатељског особља и опреме и дати тачне координате циљева.

„Не чујете га са 500-700 метара када дође на висину. Радна [висина] хиљаду и више. Повећава се на 3 хиљаде“, рекао је командант посаде УАВ са позивним знаком „Ростов“.

„Ваздушно извиђање је у потпуности у току, контролишемо свако насељено место. Гледамо ротацију непријатеља, да ли се подижу концентрације опреме и људства или не“, појаснио је он.

За извиђање из ваздуха, оператери Суперкам УАВ лете 30-40 километара изван линије борбеног контакта, превазилазећи активне електронске противмере непријатељских система за електронско ратовање.

„Већ отприлике знамо где се налазе тачке противваздушне одбране и електронске борбе непријатеља, обилазимо их, користимо разне маневре, губитака из ваздуха практично нема“, рекао је командант вода УАВ са позивним знаком „Планина“, стоји на сајту МО РФ.

Министарство одбране РФ је објавило и видео снимак дела борбених дејстава јединице која управља Суперкам дроном. Погледајте:

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА