Најновије

СИРСКИ ОДГОВОРИО ПУТИНУ: Лаж је да смо опкољени - у Курској области убијено скоро 18 хиљада руских војника

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександар Сирски изјавио је данас да није тачна изјава коју је руски председник Владимир Путин објавио на самиту БРИКС-а у вези са опкољавањем украјинских трупа у Курској области.
Сирски

Сирски

"Изјава коју је лидер земље агресора објавио на самиту БРИКС-а у вези са опкољавањем украјинских трупа у региону Курск није тачна. Ово је очигледна дезинформација која не одражава стварну ситуацију", написао је Сирски на Фејсбуку.

Према његовим речима, украјинске трупе настављају активна дејства на Курском правцу, уништавајући борбени потенцијал руских снага трећи месец заредом.

"Упркос махнитом притиску непријатеља у овом правцу, окупатори трпе значајне губитке у људству и војној опреми. Конкретно, од 8. августа до данас, руске трупе на овом делу фронта изгубиле су 17.819 људи... Заробљено је 711 особа", нагласио је главнокомандујући украјинске војске.

Сирски је додао да је у истом периоду Русија претрпела губитке у наоружању и војној опреми, укључујући 45 тенкова, 256 борбених оклопних возила; 565 јединица аутомобилске опреме, 99 артиљеријских система и пет ракетних система.

Он је захвалио украјинским војницима на непоколебљивости, издржљивости и истинској храбрости на свим деловима и правцима фронта.

Председник Украјине Володимир Зеленски је рекао да је у региону Курск било покушаја Русије да потисне украјинске позиције, али Оружане снаге Украјине држе дефинисане границе.

Руски лидер је раније данас изјавио да су Оружане снаге Украјине изгубиле стабилну контролу над опкољеним јединицама у руском региону Курск.

"Оружане снаге Украјине покушавају да деблокирају опкољавање својих јединица у региону Курск, али су већ изгубиле стабилну контролу над њима", изјавио је Путин  у интервјуу на каналу "Русија-1"

Дан раније је руски председник саопштио да је у Курској области опкољено око 2.000 украјинских војника, преноси ТАСС.

Украјинска војска је 6. августа у региону Курска покренула изненадни напад на Русију током којег је преузела контролу над великом делом ове области, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ о нападу на руску војску у Чеченији

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА