Најновије

Фон дер Лајенова о отказивању састанка с Вучевићем: Била је то јасна порука

Председница Европске комисије отказала је унапред планирани састанак са премијером Србије Милошем Вучевићем тик него што је требало да се одржи и то због његовог сусрета са руским министром.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен први пут се огласила након одлуке да одбије састанак са српским премијером Милошем Вучевићем у Београду.

На новинарско питање о овој одлуци, постављено на конференцији за медије у Приштини, где је отпутовала након Београда, Фон дер Лајенова није дала јасан одговор.

"За мене је била јасна порука што ме на састанку примио председник Србије, а пре мене су били премијери Пољске и Грчке, уместо да оде у Казањ. Била је то врло јасна порука и то је добро", поручила је Фон дер Лајенова.

Подсетимо, председница Европске комисије отказала је унапред планирани састанак са премијером Србије Милошем Вучевићем баш пре него што је требало да се одржи.

Како је за Н1 потврдио портпарол Европске комисије, закључено је да нема потребе да се Фон дер Лајенова састане са Вучевићем након саопштења о његовом састанку са министром економског развоја Русије Максимом Решетњиковом у којем је наведено да је планирано јачање сарадње у области економије и осталих политика.

ВУЧИЋ: Србија постала поприште хибридног рата, не могу да поднесу да разговарамо са Русима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА