Најновије

ЛУКАШЕНКО: Планови Зеленског нису у складу са стањем на терену

Нови план за окончање сукоба у Украјини који је изнео Владимир Зеленски не одговара ситуацији на фронту, рекао је белоруски председник Александар Лукашенко.

„Највише се упиње Зеленски, предлаже различите формате, разне планове за мировне преговоре, који више личе на пароле. И што је најважније ти предлози нису у складу са оним што се дешава на терену“, рекао је белоруски председник за НТВ.

Према његовим речима, у последње време у САД и Европи више желе мир него сам Зеленски када виде стање на фронту.

За Лукашенка изјаве о наводном учешћу војника Северне Кореје у сукобу у Украјини представљају дезинформацију с циљем да Кијев добије дозволу Запада да изводи нападе на руску територију западним оружјем великог домета.

Раније је председник Русије Владимир Путин рекао за телевизију „Русија 1“ да је питање пружања међусобне војне помоћи ствар Русије и Северне Кореје, те да само оне могу да одлучују о томе да ли ће се ограничити на војне вежбе и размену искуства у оквиру члана који је предвиђен склопљеним споразумом „или ће нешто применити“. Он је додао да Москва никада није сумњала да је Пјонгјанг озбиљан у погледу спровођења споразума о стратешком партнерству у смислу заједничке одбране.

У чл. 4 споразума каже се да „ако се једна од страна нађе у ратном стању због оружаног напада једне или више држава, друга страна ће јој одмах пружити војну помоћ свим средствима која јој стоје на располагању у складу са чл. 51 Повеље УН и законима Северне Кореје и Руске Федерације”.

ВУЧИЋ: Србија постала поприште хибридног рата, не могу да поднесу да разговарамо са Русима

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА