Најновије

После бесправног привођења и пребијања: Тзв. косовска полиција тврди да их је ухапшени Србин вређао

Из такозване косовске полиције истичу да су због сумње да је лице у алкохолисаном стању, полицајци тражили да уради алкотест, али да је осумњичени одбио, а да је притом причинио штету у једној радњи и да је вређао полицајце

Такозвана косовска полиција је саопштила да је ноћас, два и по сата после поноћи, на Тргу Цар Лазар у Северној Митровици ухапсила Милоша Суботића због тога што је, како наводе, причинио штету у једној радњи, вређао полицајце и одбио алкотест. 

Група организација цивилног друштва са севера Косова и Метохије осудила је раније данас бесправно привођење и пребијање Србина Милоша Суботића од стране косовских полицајаца и навела да прекида сарадњу са Еулексом док та мисија не изнесе оцену о раду полицајаца и специјалаца на северу. Пребијање Суботића осудиле су Српска листа, Канцеларија за КиМ, групе организација цивилног друштва и многи други.

Заменик омбудсмана на "Косову" Срђан Сентић уверен је да Милош Суботић ни на који начин није изазвао примену силе од стране Косовске полиције. Он је истакао да се таква пракса полиције, која обухвата нехумано поступање и непримерену употребу силе, мора зауставити и санкционисати.

Косовска полиција: Суботић ухапшен због вређања

"Ноћас нешто после пола три, полицијска јединица која је била на службеној дужности на централном мосту код Трга Цар Лазар, наишла је на лице М.С, који је покушао оштетити разне ствари и опрему који су били опасани мрежом, а који су били власништво радње. Осумњичена особа је оштетила мрежу и ушла у приватно власништво", наводи се у полицијском извештају објављеном на Фејсбуку.

Додају да су полицајци првобитно тражили од лица да прекине са својим поступцима, али да је он одбио и да је не поштујући наређења полицијских службеника, почео да вређа службенике полиције на српском језику.

"Упркос континуираним покушајима полицијских службеника да га спрече да се тако понаша он се није зауставио и није се повиновао наредбама полиције, па су службена лица била принуђена да га ухапсе и спроведу у полицијску станицу", тврди тзв. косовска полиција.

Истичу да су због сумње да је лице у алкохолисаном стању, полицајци тражили да уради алкотест, али да је осумњичени одбио.

"Полиција је, према законској процедури, против осумњиченог пријавила прекршај због вандализма, а потом је пуштен. Обавештен је и Полицијски инспекторат Косова, како би испитао наводе да су полицијски службеници малтретирали дотичну особу", наводи се у саопштењу.

Додају и да "остају посвећени испуњавању својих дужности у интересу одржавања јавног реда и мира, заштите јавне и приватне имовине, као и третмана свих грађана без разлике у складу са законским процедурама".

СПРЕМА СЕ ГРАНАТИРАЊЕ ИРАНА И ТО ЋЕ БИТИ БРУТАЛНО! Ово је план...

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА