Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПУЦАО САМ СЕБИ У НОГУ! Овај потез говори готово све

Председник Украјине Владимир Зеленски направио је контроверзан потез отказујући гостопримство генералном секретару УН Антонију Гутерешу након његове посете самиту БРИКС-а у Казању. Према мишљењу Владислава Јовановића, бившег шефа дипломатије СРЈ, ово указује на дезоријентацију кијевског режима који се суочава са изазовима и притисцима на међународној сцени.

Јовановић је критиковао ову одлуку, упоређујући је са недавном израелском забраном уласка Гутерешу, оцењујући то као неразумне потезе који ће имати последице. „УН и Гутереш, као њихов представник, имају улогу очувања глобалног мира и морају остати непристрасни,“ додаје Јовановић, подсећајући на значај ове организације за будуће мировне преговоре.

Такође, Јовановић истиче да отказивање гостопримства открива панику и губитак поверења Зеленског у досадашње партнере са Запада, што показује промену става западних сила према украјинској политици. Док светски односи пролазе кроз трансформације, све више земаља позива на оживљавање основних принципа УН, а Зеленски ће се, уколико дође до мировног решења, неизбежно ослонити на њихов легитимитет.

КРЕНУЛИ У ПРОБОЈ! Украјинска армија са све посадом гази на мину (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА