Најновије

АМЕРИ ИСПАЛИЛИ ШИПТАРЕ ЗА ЏАВЕЛИНЕ: Шиптари у тешком бламу - дали паре, а робе нема!

Почетком ове године објављено је да је Косово купило противтенковске ракете Џавелин од Сједињених Држава. Међутим, временски оквир њиховог доласка остаје неизвестан, пише прошиптарски портал РКС Њуз.
Маћедонци звани "Пушавелин"

Маћедонци звани "Пушавелин"

Према речима министра одбране Ејупа Мацедонција, не очекује се да пројектили стигну у преостала два месеца 2024. године, већ од 2025. године.

Македонци је навео: „Разговарамо о доласку система у одговарајуће време.”

Он је додао да не верује да ће се то догодити у наредна два месеца.

„Настављамо да испуњавамо обавезе које произилазе из уговора за Џавелине. Прву уплату смо извршили у марту ове године, а до краја ове године завршићемо и другу рату за куповину система Џавелин. Ми смо у дискусијама о доласку система Џавелин у право време. Чак и током недавне посете САД, генерал Јашари, командант Косовских безбедносних снага (КБС), покренуо је питање система Џавелин. Пошто су преостала само два месеца ове године, не верујем да ћемо их видети у овом периоду“, рекао је он у интервјуу за „Дпт те Фидани“.

Македонци је нагласио да ће системи бити на Косову „од 2025. године“:

„Верујем да ћемо их имати врло брзо. Идеја је да их имамо на располагању када нам затребају за валидацију и сертификацију наших јединица. Период од 2025. године је када ће нам сигурно требати. Не прецизирам тачну годину, али сигурно ћемо их имати од 2025.”, каже Маћедонци.

Подсећамо, Шиптари су се почетком године хвалили на сва звона куповином противтенковског оружја Џавелин и то је практично једина куповина коју су договорили са САД-ом, а чак и то не успевају да реализују, што најбоље показује “снагу” илегалне банде познате под називом КБС, “Косовске безбедоносне снаге”, али показује и савезништво Приштине и Вашингтона у правом светлу.

Прочитајте ОВДЕ о стању на фронту у Украјини

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА