Најновије

ЛАВРОВ ПРУЖА РУКУ МИРА: Спремни смо за преговоре

Русија је и даље спремна за преговоре, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров за новинара Павела Зарубина.
Лавров

Лавров

"И сам руски председник Владимир Путин је потврдио да Русија цени напоре Кине и Бразила и других наших стратешких партнера Глобалног југа да нађу мирне путеве за решење украјинског сукоба", рекао је Лавров.

Подсетио је на "добро познате чињенице" о којима је и Путин више пута говорио, а које сведоче да је Зеленски тај који је одбио преговоре.

"Русија је, као је и Путин рекао, спремна за преговоре", навео је руски министар.

До преговора између Русије и Украјине долазило је више пута, подсећа Лавров, али се кијевски режим сваки пут удаљио од договора непосредно након што је решење усвојено.

Тврдње републиканског кандидата у трци за Белу кућу Доналда Трампа да је председнику Русије Владимиру Путину упутио претње део су предизборне кампање у Америци, рекао је Лавров.

Лавров није желео да одговори на питање да ли је могуће тако разговарати са руским председником, јер је, према његовим речима, изјава део предизборне кампање у САД.

"Не желим да се мешам у америчку изборну кампању. Мислим да су супарници у трци за фотељу у Белој кући сада концентрисани на то да изнесу тезе које, како верују, могу да утичу на бираче и окрену их у њихову корист", рекао је руски министар.

Сам Владимир Путин је раније на питање да ли је истина да му је Трамп претио рекао: "Свакоме се може претити. Али нас то само охрабрује".

И портпарол Кремља Дмитриј Песков, поводом Трампових претњи да ће "напасти Москву уколико Украјина буде нападнута", рекао је да се у САД чује много ватрених изјава у оквиру завршне фазе предизборне кампање.

Прочитајте ОВДЕ о стању на фронту у Украјини

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА