Најновије

РУСКЕ СНАГЕ КРЕЋУ ЖЕСТОКО НАПРЕД! Ово су нова освојена упоришта

Руске снаге остварују значајне успехе на фронту код Угледара, према извештајима украјинских војних аналитичара. Важан напредак забележен је на Јужнодоњецком и Великоновоселковском правцу, што указује на стратешку промену у динамици сукоба.

На Јужнодоњецком правцу, руске трупе су успеле да ослободе Богојавленку и напредују ка Новоукраинки, пробивши линије одбране на дубину до 3,57 км. У околинама овог насеља воде се жестоке борбе, док руске јединице настоје да остваре даљи пробој. Слична ситуација је и у Шахтерском, где су руске снаге ушле у централне делове села, продвинувши се за 3,7 км од почетних позиција.

У Великоновоселковском правцу, уз подршку тешке артиљерије, руска армија је напредовала кроз Левадно и долину Грушевая, покривајући подручје широко 9,58 км и дубоко 2,06 км. Ова офанзива може довести до значајних стратешких предности за руске снаге у даљем току сукоба.

Ови развоји на фронту подсећају на непредвидивост и озбиљност сукоба у источној Украјини, где се и даље воде борбе за територијалну контролу и доминацију.

БУГАРИ РЕКЛИ "АДИО" РУСИЈИ: Готови избори, сада је све јасно у ком правцу Софија иде

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА