Најновије

ССП ТВРДИ: Сукоб Вучића и Гашића угрожава безбедност Србије

Странка слободе и правде упозорава да је рад Министарства одбране угрожен због раздора у Српској напредној странци изазваног сукобом Александра Вучића и Братислава Гашића. Дуго већ указујемо да је власт поништила све иниституције постављајући нестручне кадрове, али последњи сукоби унутар СНС-а прете да потпуно уруше и угрозе рад министарства одбране, што може имати драматичне последице по функционисање Војске Србије и безбедност земље. 
ССП

ССП

Зоран Ђорђевић - финансиста, Небојша Стефановић - докторанд Мегатренда, Александар Вулин – Вулин и Братислав Гашић, човек чије су хапшење тражили инспектори Миленковић и Митић због нарко-случаја “Јовањица”. Ово је списак људи који су водили министарство одбране, једно од најважнијих министарстава током Вучићеве власти. Данас Министарство одбране не води нико, јер је Гашић, то је свима већ јасно, на леду. Не због тога што по квалификацијама никада није ни смео да буде на неком одговорном месту, већ због сукоба са Вучићем, стоји у саопштењу ССП-а.

“Братислав Гашић је човек који није успео да заврши школу за грађевинског техничара, него је уписао смер за керамичара. У крушевачком Трајалу је био запослен као шеф службе за одржавање и чишћење фабричког круга. Изненада му се у биографији појавило да је завршио Економски факултет у Нишу, а дипломе су добили и неки његови сарадници.  Дуго је већ јавна тајна да иза Гашићевог „студирања“ стоји тадашњи ректор Универзитета у Нишу Драган Антић и проректорица која била у комисији када је Гашић наводно дипломирао. О ректору су медији пре неколико година писали да је пред хапшењем због низа злоупотреба током дванаестогодишњег мандата, али је чудесно цела та тема затрпана - наводно, после Гашићеве интервенције. Данас се говори да ће бити на тапету, између осталог, и због Гашићеве сумњиве дипломе.”, наводе у ССП-у.

“Гашићев пад почиње са исказаним незадовољством због постављања Вучевића за шефа СНС-а. Наставља се Бањском, а кулминира давањем информација медијима о становима Владимира Ђукановића, Вулиновим малверзацијама... Јавна је тајна да је на њега мислио премијер Милош Вучевић када је говорио о смени министара који мисле да су несмењиви. Све те „породичне свађе“ одражавају се на функционисање министарства одбране и безбедност државе. Вучић очигледно не сме да смени Гашића, јер је сведок многих непочинстава власти и актер више афера, али са друге стране Гашић не може да ради посао за који је изабран. Цену, као и увек, плаћа Србија. Само је питање докле.”, каже се у новом саопштењу Странке слободе и правде.

Прочитајте ОВДЕ о хаосу у БРИКС-у и неслагању Индије и Турске

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА