Најновије

БРУТАЛНО ПУЦАЊЕ НЕМАЧКЕ ЕКОНОМИЈЕ! Преко 10.000 радника добија отказ

Управа је апсолутно озбиљна у вези са свим овим, нагласила је председница радничког савета Данијела Кавало.

"Фолксваген" планира да затвори најмање три фабрике у Немачкој, отпусти десетине хиљада запослених и смањи преостале капацитете фабрике у највећој европској економији, јер планира већу ревизију пословања него што се очекивало, рекла је председница радничког савета Данијела Кавало, преноси Ројтерс.

Највећи европски произвођач аутомобила већ недељама преговара са синдикатима о својим плановима за ревизију пословања и смањење трошкова, укључујући и први пут разматрање затварања фабрика у Немачкој.

"Управа је апсолутно озбиљна у вези са свим овим", рекла је Кавало.

Кавало није прецизирала на које фабрике ће то утицати нити колико би од око 300.000 запослених "Фолксваген групе" у Немачкој могло да буде отпуштено.

"Фолксваген" је под снажним притиском да смањи трошкове и остане конкурентан у светлу слабије потражње из Кине и Европе, пише Ројтерс.

Кавало је изјавила да Берлин мора хитно да смисли главни план за немачку индустрију како би осигурао да она "не оде низ воду".

Она је нагласила да постоји сагласност између обе стране у погледу природе проблема са којима се произвођач аутомобила, као и многе његове европски колеге суочавају, у распону од спорије од очекиване електричне транзиције до жестоке конкуренције кинеских произвођача аутомобила који улазе у Европу.

"Нисмо далеко једни од других када је у питању анализа проблема. Али смо удаљени миљама у одговорима на њих", рекла је она.

Како пише "Дојче веле", плате у "Фолксвагену" су изнад просека. То је добро за запослене, лоше за биланс концерна, јер "Фолксваген" плаћа један сат око 62 евра (укључујући осигурања), а то је 2023. била најскупља сатница у аутоиндустрији.

Са просечном платом од 5.238 евра (бруто), Волфсбург је један од најбогатијих индустријских градова у Немачкој. Богатији је само Инголштат, где је седиште "Аудија", који такође припада концерну Фолксвагена.

ИЗРАЕЛ УНИШТИО САВ ОДБРАМБЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ ИРАНА! Безбедносни извори јављају нове информације

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА