Најновије

ИЗРАЕЛ УНИШТИО САВ ОДБРАМБЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ ИРАНА! Безбедносни извори јављају нове информације

Израелске ваздухопловне снаге су током напада на иранске војне објекте 26. октобра уништиле цео стратешки одбрамбени потенцијал Исламске Републике, саопштио је израелски војни радио „Галеј ИДФ“, позивајући се на безбедносне изворе.

„У нападу је уништен цео стратешки одбрамбени потенцијал Ирана, односно све батерије противваздухопловних ракета дугог домета. Иран је имао два таква модела – руски систем С-300 и још један модернизовани модел иранске производње. Све батерије су уништене, као и радари дугог домета.

У ствари, Иран има још само батерије система кратког домета домаће производње“, наводи се у објави радио станице.
Како је прецизирано, највећа штета на батеријама ПВО причињена је у Техерану и западном Ирану, одакле су раније лансиране балистичке ракете на територију Израела.

Како наводе извори из израелске војске, „Иран је изгубио стратешки потенцијал ракета класе 'земља-ваздух' за наредне две, три године“ јер је куповина нових система противваздухопловне одбране проблематична у актуелној ситуацији, док би за производњу нових иранских система било потребно много времена.

Такође се истиче да, према отвореним подацима, Иран има преко 2.000 балистичких ракета дугог домета. Наводи се и да су током израелског напада само оштећени капацитети за производњу нових ракета, а не постојећи арсенал.

Израелски војни радио тврди да „упркос различитим вестима и објавама, иранској индустрији беспилотних летелица није причињена никаква штета“.

БРУТАЛНА РУСКА АКЦИЈА КАКВА ЈЕ НЕЗАПАМЋЕНА У МОДЕРНОМ СВЕТУ РАТОВАЊА: Блокирана опрема и око 400 украјинских војника

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА