Најновије

МЕДВЕДЕВ: Председница Грузије прекршила Устав, такви се обично смене и хапсе

Бивши председник Русије прокоментарисао је протесте у Тбилисију који су одржани на позив председнице Грузије, а поводом резултата парламентарних избора од 26. октобра на којима је победила владајућа партија Грузијски сан која се залаже за добре односе са Москвом.

Председница Грузије Саломе Зурабишвили је марионета која је прекршила Устав и одбила да призна резултате, поручио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев поводом протеста који су се вечерас одржали у Грузији.

Протести су, подсетимо, организовани у Тбилисију на позив председнице те земље што она, по Уставу, не би смела да ради, будући да не би требало да буде партијски опредељена. Она је на митингу данас изјавила да ће остати до краја са опозицијом, односно, на европском путу, док су представници опозиције затражили нове изборе које желе да контролише западна изборна администрација. 

"Марионетска председница Грузије одбила је да прихвати резултате избора и окренула се против Устава, позвавши на државни удар. Уобичајена пракса у таквим случајевима је уклањање са дужности и хапшење", написао је Медведев на мрежи Икс. 

На данас одржаним протестима испред парламента Грузије окупило се више хиљада људи. Неки од њих носили су заставе Украјине, ЕУ, САД, док су други ове симболе имали пришивене на одећи. У једном тренутку, осим грузијске химне, зачула се и химна ЕУ. Руски медији пренели су, позивајући се на неименоване али званичне изворе, да у Грузију пристижу обучени снајперисти из Украјине који би требало да ескалирају ситуацију и доведу до нове обојене револуције.

СТРАНИ ПЛАЋЕНИК ПРОБИО РУСКУ ГРАНИЦУ! Руси га сачекали па изложили његово тело (УЗНЕМИРУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА