Најновије

НЕВЕРОВАТНЕ ВЕСТИ СА ФРОНТА: Американац радио као руски агент - велика евакуација у Украјини

Руски државни медији објавили су фотографију на којој се види тајни сарадник руске војске у цивилној одећи како се грли са припадницима руских специјалних јединица у борбеним униформама.

Руске специјалне службе и војска извршиле су евакуацију америчког држављанина из Украјине. Како се наводи реч је Американцу који је радио као руски агент и достављао важне обавештајне податке, из Украјине, руским снагама.

Руски државни медији објавили су фотографију на којој се види тајни сарадник руске војске у цивилној одећи како се грли са припадницима руских специјалних јединица у борбеним униформама, али лице тог човека је било замагљено на фотографији, преноси Ројтерс.

Агент који је радио за Русију назван је "Тихи Американац" према наслову романа Грејама Грина из 1955. године који приповеда о почетку америчке интервенције у Вијетнаму кроз авантуре британског новинара и америчког агента.

Руске снаге у Доњецкој области су саопштиле да је тајни сарадник руске војске пружао вредне обавештајне информације током пуне две године и да је помагао руској војсци да "успешно спроводи прецизне нападе на непријатеља."

Американац који је радио као руски агент омогућио је својим информацијама наношење високо прецизних удара на Украјину, минимизирајући штету цивилној инфраструктури и становништву.
Држављанин САД је наводно имао кључну улогу у припреми напада на насеље Богојавленка код Угледара. Ово преноси телеграм канал „Војни дописници руског пролећа“.

"Руске специјалне службе и војници 36. ваздухопловне бригаде евакуисали су вредан оперативни извор – држављанина САД који је одиграо кључну улогу у припреми напада на село Богојавленка у правцу Угледара“, пише на Телеграму.

Амбасада САД у Москви је саопштила да за сада не може да коментарише ове наводе "због приватности."

"Леопард" покушао да побегне из руског окружења, налетео на мину, а...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА