Најновије

ПАДАЈУ КЉУЧНЕ ПОЗИЦИЈЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ! Детаљан извештај о нападима (ФРОНТ ТРЕНУТНО)

На Купјанско-Сватовском правцу, руске снаге настављају да потискују украјинске војнике из већег дела Кругљаковке, док се борбе интензивирају и око Песчаног. Успехи руских снага на овом подручју праћени су и нападима на украјинску позадинску инфраструктуру, коју је руска авијација систематски циљала у циљу слабљења логистичке подршке противнику.

Окружење око Купјанска: Док стање у Петропавловки остаје стабилно, све више извештаја указује на то да се руске снаге налазе на мање од 2,5 км од Купјанска. Позиције руске војске су у неким деловима чак и ближе, али за конкретан напад на град неопходно је ослободити Петропавловку и припремити услове за форсирање реке Оскол и окружење Купјанска.

Југ Степове Новоселовке: Руска војска наставља напредовање дуж железничке линије, а објављени снимци сугеришу да су јединице већ достигле пут Н-26, што би могло омогућити позиционирање иза украјинских јединица у околини Степове Новоселовке. Тачна стабилност позиција на путу није потврђена, али напредовање на овом сектору пружа могућност за додатни притисак на украјинске снаге.

Контрола над Кругљаковком: Руски војници су ослободили већину села, приближавајући се мосту преко реке Оскол. Борбе су концентрисане око речног корита и раскрснице путева Р-79 и О-211942. Северније, руске јединице су успеле да потисну противника са обода Колесниковке, где се крећу дуж железничке линије према шумама на западу.

Југозападно од Песчаног: Руски напад је резултирао заузимањем неколико шумских појасева, са јединицама које сада напредују ка југу, у настојању да продру између украјинских утврђења. Украјински положаји су постављени за одбрану према истоку, док руско напредовање са севера слаби одбрамбене капацитете на овом делу фронта.

Конфигурација фронта код Лозовог и Копанки: Руски војници сада контролишу цело речиште реке Жеребец од Артемовке (Мјасожаровке) до Андрејевке. Поједини извештаји наводе пробој ка Первомајском, али ову информацију за сада није могуће потврдити, јер је руска застава на оближњој кули оборена дроновима.

Руски ваздушни удари: Авионске јединице ВКС су уништиле војну и транспортну инфраструктуру украјинских снага на левој и десној обали Оскола. Кључни удари су изведени на мост западно од Купјанск-Узловог, а руски пилоти су такође уништили пунктове привремене дислокације украјинских јединица у западном Купјанску и селу Богуславка.

РУСКА АРМИЈА ПРОБИЈА УПОРИШТЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ! Велики и важан пробој на фронту

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА