Најновије

ПРОТЕСТ ОПОЗИЦИЈЕ У ГРУЗИЈИ: Запад послао снајперисте обучене у Украјини

Запад је у Грузију послао снајперисте обучене у Украјини, саопштили су обавештени извори у региону. У Тбилисију је одржан протест опозиције незадовољне резултатом парламентарних избора одржаних у суботу.

„У покушају да уздрмају унутрашњу политичку ситуацију у Грузији након избора 26. октобра и изазову још једну обојену револуцију, Западњаци не презају ни од чега: у земљу стижу снајперисти обучени у Украјини како би организовали провокације током масовних протеста“, рекли су извори за Спутњик.

Протест грузијске опозиције, незадовољне резултатима на протеклим парламентарним изборима одржан је испред зграде парламента у Тбилисију.
„Наш захтев је следећи: тражимо нове парламентарне изборе“, рекао је један од лидера партије Јединство – национални покрет Георги Вашадзе.

Други опозициони лидери рекли су да „нове изборе треба одржати под међународном управом“.

Гомиле људи крећу се према парламенту, неки носе заставе ЕУ и Грузије. Саобраћај на Авенији Руставели је блокиран. У маси се виде и украјинске заставе. Групе полицајаца стоје у близини парламента и прате ситуацију.

На митинг је стигла и председница Грузије Саломе Зурабишвили.

Зурабишвили подржава проевропску опозицију и иницирала је уједињење великих опозиционих партија, иако по уставу председник мора бити нестраначки. Она је одбила да призна резултате протеклих избора.

Током протеста, окупљени су извиждали колону возила мађарског премијера Виктора Орбана, чији се долазак у Тбилиси поклопио са почетком демонстрација.

Након трочасовног говора опозиционих лидера, присталице опозиције почеле су да напуштају трг испред зграде грузијског парламента у центру Тбилисија.

У Грузији су 26. октобра одржани парламентарни избори. Према подацима Централне изборне комисије, након пребројавања свих гласачких листића, победила је владајућа партија Грузијски сан, која је добила 53,93 одсто гласова. Такође, у парламент улазе четири опозиционе странке које су добиле укупно 37,78 одсто.

САКРИЛИ СЕ У РОВУ АЛИ СУ ИХ РУСИ ПРОНАШЛИ! Бомба улетела директно у ров (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА