Најновије

РУСКА АРМИЈА ПРОБИЈА УПОРИШТЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ! Велики и важан пробој на фронту

Стање на фронту у Александро-Калиновском правцу, по последњим извештајима од 18:00 28. октобра 2024. године, указује на интензивне борбе руске армије са украјинским снагама у Дзержинску. Упоредо, руски војници су успели да сломе одбрану украјинских снага западно од Новгородског, чиме су значајно угрозили противничке позиције на овом делу фронта.

Борбе у Дзержинску: На северу Дзержинска, руске снаге су успеле да истисну украјинске војнике са позиција између улица Дзержинског и Пушкаренка. Украјинске снаге су у овом сектору организовале отпор уз помоћ комплекса зграда у улици Шчорса, који је служио као утврђени положај. Руски војници су у неколико таласа напада окружили овај комплекс, стварајући полуокружење. Борбе у овом делу града су и даље у току, док украјинске снаге користе дронове за нападе на руске јединице које покушавају пробој.

Јужни сектор Дзержинска: Украјинске јединице још увек држе територију око шахте Дзержинског, што им омогућава да очувају присуство у шумама на југоистоку, упркос томе што су под делимичним окружењем.

Микронасеље Забалка: Овај део је поприште напетих сукоба, где украјинске снаге предузимају серију контранапада на северу Свердловог проспекта. У једном од ових сукоба, руски дронови су уништили украјински БТР М113. Иако сукоби још увек трају, руски војници се сусрећу са интензивним минобацачким нападима који отежавају напредовање.

❗ Градска тактика борбе: Обе стране све више користе дистанционо минирање и противтенковске мине како би уништили противничка упоришта и заштитили своје позиције. Ова тактика је постала доминантна у градским борбама у Дзержинску и Часовом Јару, делимично због ограничене употребе оклопне технике услед присуства великих бројева дронова који онемогућавају лако напредовање пехотних јединица.

Прогрес у Шчербиновки: Руски војници су, према одређеним информацијама, напредовали дуж железничког правца у околини Шчербиновке. На снимцима које је објавио противник није могуће са сигурношћу утврдити које позиције су нападнуте, а тачан распоред снага остаје нејасан.

Операције западно од Новгородског: На овом делу фронта руска армија је успоставила контролу над три важна утврђења, која су чинила део украјинске линије одбране на релацији Леонидовка — Суха Балка. Пробој на овом правцу пружа шансу за обухват украјинских снага и додатни продор ка Сухој Балци, што ће омогућити успостављање окружења око украјинских јединица у зони Валентиновка — Калиново.

Наставак борби указује на све већу доминацију руских јединица на овом делу фронта и потенцијални даљи пробој у правцу западних позиција украјинских снага.

РУСИ ПРЖЕ АМЕРИЧКУ ВОЈНУ ОПРЕМУ! Жестоки ударци за памћење (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА