Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ОПЕТ НЕЗАДОВОЉАН: Моди не може да буде неутралан, то значи да тајно подржава Русију

Индија је велика земља, те њен премијер, који може да утиче на крај рата, не може само да говори да је жели мир и да се залаже за неутралност, каже Владимир Зеленски.

Након недавног незадовољства поводом одласка генералног секретара Уједињених нација Антонија Гутереша на Самит БРИКС-а у Казању, Владимир Зеленски поново је исказао своје незадовољство, али овај пут оно је било усмерено на премијера Индије Нарендру Модија који је, такође, био на Самиту. 

"Што се тиче позиције Модија, сматрам да никаква питања не треба да се завршавају речима. Он је премијер велике државе – и с тачке гледишта утицаја, економије и остало. Таква земља не може да говори да је заинтересована за крај рата, то је уопштено", рекао је Зеленски за "Тајмс оф Индија", уз објашњење да индијски премијер не може само да говори, већ треба и да дела, будући да има велики утицај и може да утиче на крај рата. 

"Сматрам да је то скривена подршка Русији", изјавио је Зеленски, преносе РИА Новости.

Украјински портал "Страна.уа" додаје да је лидер кијевског режима поручио да Индија не може да буде неутрална.

"То ће значити да сте на страни Русије. Између агресора и жртве не може бити неутралности", изјавио је.

Истакао је затим да би Индија могла да блокира руску економију, њене јефтине енергетске ресурсе и одбрамбено-индустријски сектор земље и тако доведе до смањења капацитета Москве која је у рату са Кијевом.

Поновио је и да би баш Индија могла да постане место следећих преговора Русије и Украјине, али је уједно и одбио кинески и бразилски мировни предлог.

"Спремни смо да чујемо предлоге ових или оних земаља. И предлоге из Индије, и ЕУ, и са афричког континента. Ако Бразил и Кина имају предлоге – изволите, али (они треба да буду) само на основу нашег формата, јер је рат код нас", поручио је Зеленски.

СТРАНИ ПЛАЋЕНИК ПРОБИО РУСКУ ГРАНИЦУ! Руси га сачекали па изложили његово тело (УЗНЕМИРУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА