Најновије

БИЋЕ КРВИ ДО КОЛЕНА! Већ познат одговор Израела?

Тел Авив би могао извести ударе на нафтне и друге стратешке објекте Ирана у наредним данима као одговор на ракетни напад, известио је портал Axios, позивајући се на израелске званичнике.

"Израелски званичници кажу да ће Израел у року од неколико дана предузети 'значајан одговор' на ракетни напад, а циљеви би могли бити нафтни и други стратешки објекти. Ако до тога дође, израелски званичници истичу да ће сви сценарији бити узети у обзир, укључујући ударе на иранске нуклеарне објекте", пише портал.
Поред тога, Израел би могао одговорити нападом на одређене личности и уништавањем иранских система противваздушне одбране.

Према подацима Axios-a, одлука о конкретним корацима Израела још увек није донета, јер земља жели да усагласи своје акције са Сједињеним Америчким Државама.

Како је навео амерички званичник, Вашингтон је јасно ставио до знања Израелу да подржава његову намеру да одговори на напад, али сматра да одговор треба бити промишљен.
Претходног дана, израелска војска (Цахал) је саопштила да је Иран испалио око 180 ракета на Израел, од којих је већина пресретнута. Међутим, на друштвеним мрежама су се појавили снимци пада ракета у различитим деловима земље.

У нападу је погинула једна особа, која је била илегални мигрант из Газе. Служба хитне помоћи известила је о неколико лакших повреда од гелера и повреда насталих током бега у склоништа.

Начелник Генералштаба Цахала, Герци Халеви, изјавио је да је одлука о одмазди сада на Израелу. Техеран је упозорио Тел Авив да не наставља са агресијом, наговештавајући да ће, уколико провокације буду поновљене, одговор Ирана бити још снажнији.

ЕКСПЛОЗИЈА У ЗУБИНОМ ПОТОКУ! Нема повређених

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА