Најновије

ФСБ ПРИВЕЛА УКРАЈИНСКЕ АГЕНТЕ НА ГРАНИЦИ СА ЛИТВАНИЈОМ: Планирали отмицу детета

Поред прикупљања податка о безбедности руско-литванске државне границе, један од циљева акције била отмица малолетног руског држављанина, чији је отац службеник Главне обавештајне управе украјинског Министарства, напоменула је руска служба.

Специјалци Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) привели су украјинске шпијуне који су на граници са Литванијом у интересу украјинског Министарства одбране прикупљали податке о безбедности руско-литванске државне границе.

Украјинске специјалне службе су имале за циљ да нанесу штету безбедности Русије, саопштила је ФСБ.

Оперативним и истражним радњама утврђено је да је Главно обавештајно одељење Министарства одбране Украјине било задужено за прикупљање информација о безбедности руско-литванске државне границе за евентуално накнадно незаконито размештање агената и друга кривична дела на територији Русије.

За извршење овог задатка украјинске специјалне службе су ангажовале украјинског држављанина који је прикупљао податке од интереса за кијевски режим, интервјуишући становнике литванског пограничног подручја и користећи техничка средства за извиђање.

Након прикупљања потребног материјала, украјински шпијуни су покушали да из Литваније илегално уђу на територију Русије, али су их привели руски органи безбедности.

Истрага је утврдила да је један од циљева акције била отмица и илегални прелазак руске државне границе малолетног руског држављанина, чији је отац службеник Главне обавештајне управе украјинског Министарства, напомиње ФСБ.

Против приведених је покренут кривични поступак због шпијунаже.

БИЋЕ КРВИ ДО КОЛЕНА! Већ познат одговор Израела?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА