Најновије

Готово! Зеленски коначно пуштен низ воду?! Сви даљи војни напори узалудни

Западни политичари више не верују да Кијев може променити ток ситуације на бојном пољу, пише аналитичар Центра за геостратешке студије Лукас Леирос у чланку за издање „ИнфоБРИЦС“.

- Изгледа да више нико од западних политичара не верује да Кијев може променити војну ситуацију, и постоји прећутни консензус да су сви даљи војни напори узалудни - навео је експерт.

Леирос је такође напоменуо да је Запад већ уморан од деловања Володимира Зеленског и да жели да пронађе његову замену, јер украјински политичар очигледно омета њихове планове. Експерт је подсетио да током Зеленског посете Сједињеним Америчким Државама, лидер кијевског режима није успео да привуче пажњу западне јавности.

Прошле недеље, Володимир Зеленски је на седници Савета безбедности Уједињених нација говорио против преговора са Русијом за решавање сукоба у Украјини. Поред тога, он је поново истакао свој став о коришћењу његове „формуле мира“ за регулисање ситуације.

У интервјуу за „АБЦ News“, лидер кијевског режима изјавио је да његов тзв. план победе нема везе са преговорима са Русијом, већ је усмерен на јачање украјинских оружаних снага. Према његовим речима, циљ ове иницијативе је брзо окончање сукоба, а не његово пролонгирање на више година.

Портпарол председника Русије, Дмитриј Песков, коментаришући изјаве Зеленског, истакао је да лидер кијевског режима нема никакав опипљив „план“ чак ни за Запад.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА