Најновије

ПАКАО ПОЈАСА ГАЗЕ: Преко 85% водовода и канализације уништено

Палестинска управа за воде саопштила је да су сектори водоснабдевања и канализације у Појасу Газе претрпели значајну штету у последњих готово годину дана израелских напада на енклаву, при чему је преко 85 одсто водоводних и канализационих објеката потпуно или делимично престало са радом због уништења виталне инфраструктуре.
Рат - пакао на земљи

Рат - пакао на земљи

Многим основним објектима потребна је свеобухватна рехабилитација, укључујући постројења за пречишћавање отпадних вода, постројења за десалинизацију, пумпне станице, бунаре, резервоаре за воду и главне транспортне линије, рекао је в.д. Управе за воде Зијад Фукаха, а преноси Вафа.

Истакао је да су текућа искључења електричне енергије погоршала стање у сектору вода, заједно са озбиљном несташицом горива неопходног за рад резервних генератора за водоводне објекте.

''Заустављање испоруке делова за одржавање и основних материјала, заједно са значајним уништењем инфраструктуре, додатно је закомпликовало напоре да се обезбеди неопходна координација за безбедност особља и опреме на радним местима'', рекао је Фукаха.

Додао је да су у последњим нападима Израела погођена сва три извора воде у Гази, оцењујући да је производња из тих извора смањена на отприлике 30 до 35 одсто у односу на исти период прошле године.

Поред тога, погођена су и постројења за десалинизацију, а постројење у Северној Гази, које има капацитет од 10.000 кубних метара дневно, потпуно је ван погона.

Вафа додаје да фабрике воде у централној и јужној Гази, капацитета 5.500, односно 20.000 кубних метара дневно, тренутно функционишу са смањеним капацитетоми да укупно производе око 5.000 кубних метара дневно.

Прочитајте ОВДЕ о Ђиласовим тврдњама да Вучић лаже о њему и његовом брату

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА