Најновије

РУСКА ВОЈСКА ИЗВЕЛА УДАР ПО ЕНЕРГЕТСКИМ ОБЈЕКТИМА: Оборена четири АТАЦМС-а и 144 беспилотне летелице

Јединице групе трупа "Запад" заузеле су повољније положаје на фронту, а непријатељ је изгубио готово 400 војника, борбено возило пешадије, седам возила, хаубице М777, М198 и ФХ-70, као и две хаубице Д-30.

Оружане снаге РФ погодиле су енергетске објекте који су подржавали рад Оружаних снага Украјине, саопштило је руско Министарство одбране.

Јединице групе трупа "Север" неутралисале су готово 145 војника, уништиле борбено оклопно возило, два возила, топ-хаубицу Д-20 и хаубицу Д-30, станицу за електронско ратовање "енклав-н", постројење за производњу и складиште за беспилотне летелице.

Јединице групе трупа "Запад" заузеле су повољније положаје на фронту, а непријатељ је изгубио готово 400 војника, борбено возило пешадије, седам возила, хаубице М777, М198 и ФХ-70, као и две хаубице Д-30 . Уништене су две станице за електронско ратовање "енклав-н" и две противбатеријска радара АН/ТПК-50, као и четири складишта муниције.

Јединице групе трупа "Југ" неутралисале су готово 720 војника, уништиле борбено возило пешадије, четири возила, самоходну хаубицу "гвоздика", хаубицу Д-30, хаубицу М119 америчке производње, хаубицу ФХ-70 и хаубицу Л-119. Уништена је радионица за монтажу дронова, станица за електронско ратовање "енклав-н" и три складишта муниције.
 

Јединице групе трупа "Центар" неутралисале су готово 615 војника, уништиле тенк, два оклопна возила, четири камионета, топ-хаубицу Д-20, "гвоздику" и три хаубице Д-30.

Јединице групе трупа "Исток" побољшале су положаје дуж линије фронта, а непријатељ је изгубио готово 130 војника, борбено оклопно возило, шест возила и две хаубице "цезар".

Јединице групе трупа "Дњепар" неутралисале су готово 75 војника, уништиле тенк, седам возила, топ-хаубицу Д-20 противбатеријски радар АН/ТПК-50 америчке производње и три складишта муниције.

Оперативно-тактичка авијација, јединице опремљене беспилотним летелицама, ракетне снаге и артиљерија групација трупа Оружаних снага Руске Федерације погодиле су украјинске енергетске објекте који су подржавали дејства украјинске војске, као и непријатељско људство и опрему у 146 округа.

Системи ПВО руске војске оборили су четири тактичке балистичке ракете АТАЦМС, пет пројектила америчке производње лансираних из ХИМАРС-а и 144 беспилотне летелице.

ДОДИК: Без Републике Српске нема БиХ

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА