Најновије

САЛВОМ РАКЕТА УНИШТИЛИ ЉУДСТВО И ТЕХНИКУ: "Ураганом" разбили прву линију, а онда и комплетну позадину!

Војници посаде вишецевног ракетног система (МЛРС) Ураган групе трупа Центар погодили су подручје концентрације људства и технике Оружаних снага Украјине на тзв. Авдејевском правцу фронта ракетама калибра 220 мм, саопштило је руско министарство одбране.
Ураган

Ураган

Пошто су добили координате циља, артиљерци су се преселили у подручје борбе. Заузевши ватрени положај, војници су распоредили борбено возило и уперили га у мету, након чега су испалили салву ракета калибра 220 мм, уништивши неколико комада војне технике и непријатељског људства у подручју где су били концентрисани, наводи се у саопштењу.

Приликом извршавања борбеног задатка, посаде МЛРС-а Ураган, користећи различите врсте муниције, гађале су оклопна возила, људство и непријатељска упоришта која се налазе како на првој линији фронта тако и у позадини одбрамбених формација. Борбено дејство МЛРС траје неколико минута: добијање координата, заузимање ватреног положаја, нишањење, салвовање и брза промена ватреног положаја, објашњава министарство одбране РФ.

Борбена употреба Ураган РЗСО омогућава циљано елиминисање база за складиштење муниције, места где је концентрисана опрема и одсецање резервних јединица од главних снага.

Прочитајте ОВДЕ о украјинским извештајима о руском напретку на фронту

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА