Најновије

Украјинци у обручу код Лисичанска, 1000 Украјинаца се предало у Угљедару

Украјинска војска упала је у обруч руске војске у близини Лисичанска у Луганској Народној Републици, рекао је војни експерт Андреј Марочко.

„После успешних дејстава наших трупа и ослобађања села Верхњекаменски украјинска група која се налазила у подручју Белогоровке и западно од Лисичанска нашла се у полуокружењу“, рекао је он.

Јединице групе Југ ослободиле су 2. октобра Верхњекаменски, Доњецка Народна Република.

Угљедар

Кијевски режим је папрено платио одбрану Угљедара.

Руски ратни извештачи, који су са својом војском ушли у тај јужнодонбаски град, наводе да је до 1000 украјинских војника пало у заробљеништво.

Војни аналитичар Јуриј Подољака наводи да је Украјина две године борби за Угљедар платила са „више хиљада погинулих војника и официра“.

Он наводи и да тела неколико стотина украјинских војника леже око јединог пута којим су могли да се повлаче (беже) из Угљедара.

То је пут према Богојављенки која се налази северно од Угљедара.

Руси су већ на периферији Богојављенке, а сваког часа може почети и њихов напад на Новоукрајинку.

То су последња два украјинска утврђења која их деле од изласка на обалу реке Волчја. А кад ту стигну – заћи ће за леђа Курахову. Са југозапада и запада.

Ово је за кијевски режим утолико опасније што трају борбе за Селидово и Цукурине. Поготово што руске снаге надиру и према Горњаку који заобилазе са запада са намером да прво заузму Измаилово.

Московски војни експерт, резервни потпуковник Олег Иваников оцењује:

„Ослобађање Угледара сломило је украјинску одбрану на југу Доњецке Републике (ДНР) и лишило нацистички режим остатака борбеног духа. Ништа сада не омета напредовање наше војске. У наредним месецима треба очекивати ослобађање целе територије ДНР. А онда су на реду Херсонска и Запорошка област“.

Руски пуковник Анатолиј Матвијчук држи „нишан“ још више:

“С падом Угљедара пробијамо потпуно украјинску одбрану на југу Донбаса. Сада наша војска може наступати и према Краматорску и Славјанску и према Дњепропетровску“.

Извор: Fakti.org/rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА