Најновије

БОРЕЉ СТРАХУЈЕ: Ако се сукоб на Блиском истоку распламса, могла би да се укључи и Русија

Шеф европске дипломатије Европске уније Жозеп Борељ изразио је бојазан да ако сукоб на Блиском истоку настави да се распламсава, могу му се прикључити нови играчи, као што је Русија, упркос ставу који је саопштио Кремљ, а у складу с којим Москва апелује на сукобљене стране на суздржаност и осуђује страдање цивила.

„Ако ирански нуклеарни објекти буду уништени, Иран ће морати да реагује, да нешто предузме, што може да подразумева, на пример, нафтне објекте у Персијском заливу. Ако се то тако настави, пре или касније увући ћемо се у конфликт у ком може учествовати и Русија“, рекао је политичар за шпанске медије.

Међутим, Борељ је истакао да западни свет не жели да примора Израел да прекине нападе, као и да тренутно Сједињене Америчке Државе, као и неке европске државе нису спремне да предузму никакве мере, како би условиле дејства Израела.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да Москва позива све стране сукоба на Блиском истоку на уздржаност и осуђује сва дејства која воде страдању цивила.

НЕЋЕМО НЕМА ШАНСЕ! Велика побуна елитне јединице, протести су само почетак

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА