Најновије

"Дочекаћемо их као Поћорека 1914. године"

Посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута оценио је данас да се прича око пројекта компаније Рио Тинто неће решавати "у скупштинама, ни по телевизијама" већ кад и ако, по његовим речима, багери те фирме дођу у Горње Недељице где је најављено отварање рудника литијума.

Јовановић је рекао да ће у случају да Рио Тинто дође у Горње Недељице, бити дочекан као (аустроугарски генерал Оскар) Поћорек 1914. године, приликом напада на Србију.

"Србија не жели Рио Тинто. Овде смо се скупили да видимо шта је план за даље. Да мене питате ова ствар ће се дефинитивно решавати кад се појаве багери Рио Тинта, ако се појаве. Дакле, ни у скупштинама, ни у салону, ни по телевизијама већ кад овде дође непријатељ. Зна се како се третира непријатељ", навео је Јовановић.

Додао је да ће непријатеље дочекати "као прави српски домаћини".

"Копачима литијума са Дедиња поручујем да одустану јер то народ неће. Ако су запели да се овај пројекат спроводи, мораће то радити на силу, а за то ће бити потребна буквално војска. Дочекаћемо их као Поћорека 1914. године", рекао је посланик Еколошког устанка.

Извор: НСПМ/Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА