Најновије

ХАОС У КИЈЕВУ: Заратили Сирски и Буданови, Зеленски спрема смену

Према извештајима „Forbes-Украина“, у наредним месецима могла би се догодити смена шефа војне обавештајне службе (ГУР), Кирила Буданова, иако коначна одлука још није донета. Буданов има „натегнуте односе“ са Андрејем Јермаком и генералом Александром Сирским, а председник Зеленски је незадовољан неким неуспешним операцијама. У Офису председника сматрају да Буданова превише привлачи медијску пажњу, што додатно изазива тензије.

Конфликт између Буданова и Сирског настао је због недостатка размене одређених обавештајних података између ГУР-а и главнокомандујућег. Показатељ ових тензија је Курска операција, у којој ГУР није учествовао, иако су раније преко обавештајних података били укључени у сличне операције.

Такође, Офис председника није задовољан Будановим јавним прогнозама о временским оквирима завршетка рата, што негативно утиче на Зеленског и ствара лош утисак у јавности.

Незадовољство је изражено и према министру одбране Рустему Умерову, јер се након годину дана његовог мандата у министарству и даље осећа „хаос“. Главна критика је усмерена на његову идеју да споји два агенства за набавку оружја, што је додатно успорило процес набавке. Производне компаније се жале да су државне набавке хаотичне, што отежава планирање и доводи до прекида уговора и пада производње.

Разматрана је и смена главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, Александра Сирског. Ова тема је била актуелна још летос, када су вођени разговори са другим генералима. Главна критика на рачун Сирског је његов недостатак ентузијазма за развој беспилотних јединица.

РУСИ ДОНОСЕ МНОГО БИТАН ЗАКОН! Више ништа неће бити исто

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА