Најновије

КАКВА ПАКЛЕНА НОЋ! Израелско брутално гранатирање високих функционера

У јужном делу Бејрута дошло је до масивног ваздушног напада који је, према првим информацијама, снажнији од претходних удара у региону. Израелске снаге гађале су стратешке мете у овом делу града, а према наводима, мета је био Хашим Сафи ал-Дин, високи лидер Хезболаха.

Израелски медиј, канал 14, извештава да је главни циљ напада био атентат на Сафи ал-Дина, који је био виђен као наследник Хасана Насралаха на месту генералног секретара Хезболаха. Сафи ал-Дин је дуго сматран кључном фигуром у структури ове организације, што објашњава озбиљност и прецизност последњих удара.

Извори блиски израелским снагама тврде да је најновији напад усмерен на састанак високих лидера Хезболаха, где је, наводно, био присутан и Хашим Сафи ал-Дин. Напад је изведен у више таласа, при чему је трећа серија удара погодила исто приградско насеље у јужном Бејруту.

„Акиос“ је такође потврдио да је Сафи ал-Дин био мета последњег ваздушног напада, што су додатно пренели и водећи светски медији, попут „Њујорк тајмса“.

Овај низ ваздушних удара показује интензивну ескалацију тензија између Израела и Хезболаха, док се настављају спекулације о судбини Хасана Насралаха, који је убијен у једном од претходних напада.

НАЈЖЕШЋЕ ДАНАШЊЕ ВИДЕО ОБЈАВЕ МО РФ: Из првог лица, из прве руке, са првог нишана! (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА