Најновије

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР ОДБРАНЕ БиХ: Трагично стање око Јабланице 20 погинулих

Министар одбране Босне и Херцеговине Зукан Хелез у програму Ал Џазире открио је да је 20 особа настрадало у катастрофалним поплавама и одронима у овој држави.

Истакао је да се ради о незваничним информацијама са терена.
- Али број жртава, нажалост, расте - каже Хелез.
- Ми смо дали налог војницима и хеликоптерима. Послао сам захтев команданту, то је краћа процедура, који ће он одобрити, морамо евакуисати једно дете - каже Хелез.

Наводи да преко фиксног телефона комуницира с начелником Јабланице, који га је назвао у пет сати ујутру због ситуације са поплавама.
- Од тада координирам оружаним снагама у БиХ. Упутили смо једну јединицу која врши процене, пошто то по процедури тако иде, даље употреба хеликоптера је запела у Цивилној заштити, јер нека Далила Ефендић одбија да захтев упути Министарству сигурности - каже Хелез.

Село Гојевићи код Фојнице у БиХ потпуно је одсечено од остатка општине. Према незваничним информацијама од мештана, сумња се да има и страдалих.

Вода је нагло почела да улази у дворишта, поља, а потом и куће. Мештани који живе уз саму реку једва су побегли из кућа и смештају се код оних који имају куће на спрат.

Апокалиптични снимци из Босне обишли су друштвене мреже, како се може видети невероватне количине воде преплавиле су улице, а одрони су додатно паралисали саобраћај.

На улицама се може видети тек понеки пролазник који са неверицом посматра ову природну катастрофу.

Горска служба спашавања Јабланица позвала је становнике да се јаве за помоћ њима, као и ватрогасцима како би помогли у акцијама спашавања

због поплава које су ноћас изазвале обилне падавине.

Из Ватрогасне станице Јабланица кажу да је општина у потпуности блокирана, чему сведочи и снимци из овог места који изазивају језу.

Са Зеница блога апелују на све који овог јутра приватно или послом иду у Средњебосански кантон, Кисељак, Крешево и околину, на посебну опрезност због последица вишесатне кише.

ЛАВРОВ: Косовско питање и Дејтонски споразум добар пример саботаже одлука УН

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА