Најновије

ОГЊЕНИ ПАКАО НА ФРОНТУ: Украјинци најлукавије играју на крвавом фронту

У Курској области се настављају борбе на више фронтова, са фокусом на линију додира у неколико кључних региона.

У округу Глушковски, интензивне борбе се воде у близини села Веселоје, где су руске снаге прошириле своју контролу. Међутим, потврда о ослобађању Медвежијевог рејона још увек није стигла, што оставља отворену могућност да борбе у том подручју и даље трају.

На Кореневском фронту, ситуација остаје непромењена. Позиционе борбе доминирају овом регијом, док шуме око села Кремјаноје често подлежу ваздушним ударима руских Ваздушно-космичких снага. У селу Новоивановка, артиљеријски удар уништио је украјинску хаубицу М777, што указује на непрекидне сукобе у овој области.

Интересантно је да пребацивање вучне артиљерије од стране украјинске армије на руску територију сугерише да украјинска армија и даље држи чврсту контролу над Новоивановком, иако овај потез може указивати и на недостатак самоходне артиљерије.

У Суџанском округу, ситуација остаје статична, уз наставак локалних борби. Артиљерија и авијација Оружаних снага Русије настављају са гађањем украјинских положаја у близини села Мартиновка и Плехово.

У вечерњим сатима, украјинска армија извела је напад на Курчатов, при чему је удар погодио један од хангара у близини резервоара. Овај напад изазвао је секундарну детонацију и пожар, а важан детаљ је да је Курска нуклеарна електрана удаљена мање од пет километара од места напада. Званичне информације о инциденту су оскудне, али први извештаји сугеришу да је употребљена вођена бомба. 

КАКВА ПАКЛЕНА НОЋ! Израелско брутално гранатирање високих функционера

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА