Најновије

РУСИ ДОНОСЕ МНОГО БИТАН ЗАКОН! Више ништа неће бити исто

Руски Роскомнадзор и Влада представили су нацрте нових прописа којима се планира већа транспарентност за ресурсе у друштвеним мрежама са више од 10.000 пратилаца.

Према предлозима, након верификације, овакви ресурси биће укључени у званични списак јавних страница, а власници ће морати да доставе основне информације о себи и свом каналу, укључујући контакт податке, преко портала Госуслуги, веб-сајта Роскомнадзора или специјалног чат-бота у друштвеним мрежама.

Након укључивања у списак, власници страница и мреже ће бити обавештени, а страница ће добити посебан знак као потврду. Информације из овог списка чуваће се у шифрованом облику, без јавног објављивања. Преко специјалне форме на сајту Роскомнадзора, или путем уникатне везе, корисници ће моћи да провере да ли је канал у списку.

Неидентификовани канали са више од 10.000 пратилаца неће моћи да објављују рекламе или прикупљају донације за своје активности, а њихове објаве неће бити могуће репостовати. Ове мере имају за циљ заштиту корисника од лажних страница, фалсификованих налога и превараната.

Јавна расправа о предлозима трајаће до 31. октобра, а грађани могу поднети своје предлоге за измене и допуне ових пројеката.

ШАМАР КОЛЕКТИВНОМ ЗАПАДУ: Гутереш на самиту БРИКС-а у Русији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА