Најновије

РУСКА АРМИЈА ПРЕД ВРАТИМА! Пакао се спрема за Украјинце, заузимање битних упоришта

Руска армија је значајно напредовала у правцу града Курахово, приближивши се на свега два километра од града, док су пре две недеље биле на удаљености од осам километара, према извештају аналитичара Bild-а, Јулијана Репкеа. Ово напредовање потврђују и украјински војни извори, наводећи да су руске снаге успеле да пробију неке положаје током напада уз подршку оклопних јединица.

Украјински војник из батаљона "Ајдар", С. Буњатов, верује да руске снаге неће нападати Курахово директно, већ ће прво ослободити Максимилијановку, коју активно нападају са правца Островог, након чега ће покушати да се пробију до села Даљње, како би даље напредовали према Богојављенки, претећи да опколе украјинске снаге у том региону.

Руске снаге су се учврстиле у Островском, прекидајући линије снабдевања украјинске војске у близини реке Волчија, што значајно отежава снабдевање украјинских трупа у Горњаку и Кураховки. Тренутно се те снаге снабдевају преко једине преостале руте, која води северно од Кураховског водохранилишта.

Поред тога, руске снаге су ослободиле већи део насеља Цукурино, које се налази између Горњака и Селидова. Потпуно ослобађање Цукурина и даље напредовање према Кураховском водохранилишту ствара озбиљну претњу од опкољавања украјинских снага које се још увек бране у Горњаку и Кураховки.

ОГЊЕНИ ПАКАО НА ФРОНТУ: Украјинци најлукавије играју на крвавом...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА