Најновије

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ЖЕСТОКУ ДИВЕРЗИЈУ: Руси их пратили па сачекали на тотално разношење (ВИДЕО)

У ноћи 2. октобра 2024. године, непријатељ је поново покушао да се искрца у области Кинбурнске косе, али је операција завршена неуспешно. Након неколико претходних неуспелих покушаја, овај пут јединице ГУР-а су планирале да искрцају и оклопну технику. Међутим, све активности на обали су праћене и бележене.

Како извештавају наши војни извори, оператори су посматрали како се техника укрцава на барже са импровизованим покривачима, након чега су се борци укрцали. Покушаји искрцавања без технике раније су се завршили трагично, па су овог пута ГУР-овци покушали да уведу оклопна возила, али узалуд.

Један дрон је пратио кретање групе, и у кључном тренутку цела операција је прекинута. Према доступним информацијама, у шлепу су били официри који су руководили акцијом, али и муниција, која је уништена у експлозији. Пловни објекти са преосталим снагама су однесени према украјинској обали, а даљи развој њихове судбине више није био од интереса, с обзиром да су сви планови непријатеља били осујећени. Међутим, техничка опрема вероватно је преживела.

НЕЋЕМО НЕМА ШАНСЕ! Велика побуна елитне јединице, протести су само почетак

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА