Најновије

ЦРНЕ ЦИФРЕ КУРСКЕ ОБЛАСТИ: Украјинци имају преко 20 хиљада мртвих

Руска војска наставља да одбија инвазију непријатеља на Курску област, саопштило је руско министарство одбране.
Руски ракетни систем

Руски ракетни систем

Јединице групе снага „Север“ наставиле су са извођењем офанзивних дејстава, током којих су поразиле формације 22., 41. и 115. механизоване, 17. тенковске, 95. ваздушно-јуришне бригаде, 1. бригаде Народне гарде, 36. 1. бригаде маринаца, као и 103. и 129. бригаде Територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Дарино, Љубимовка, Николаево-Дарино, Нови Пут и Плехово.

Такође, у протекла 24 сата јединице групе Север су одбиле два противнапада непријатеља у правцу насеља Љубимовка и Обуховка, а спречиле су и покушаје противнапада непријатеља у правцу Камишевке и Плехова, наводи МО РФ.

Као резултат тога, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 50 погинулих и рањених људи, уништена су четири борбена оклопна возила и један аутомобил. Пет припадника Оружаних снага Украјине се предало.

Уз подршку армијске авијације и артиљеријске ватре, одбијена су два покушаја Оружаних снага Украјине да пробију границу Руске Федерације у правцу насеља Нови пут.

Ту су губици Оружаних снага Украјине износили више од 30 погинулих и рањених војника, уништен је тенк, седам борбених оклопних возила, инжињерско возило за чишћење и оклопно возило за поправку и опоравак. Дванаест припадника Оружаних снага Украјине се предало.

Ударима и артиљеријском ватром Копнене авијације поражене су концентрације људства и технике 22., 41., 61. и 115. механизоване, 17. тенковске, 80. и 95. ваздушно-јуришне бригаде, 1. бригаде Збора народне гарде, 36. бригаде маринаца, као и бригаде 112. и 129. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Богдановка, Гуево, Дарино, Колмаков, Кубаткин, Кругленкое, Љубимовка, Мартиновка, Мелови, Николаево-Дариино, Нова стаза, Орловка, Плехово, Толсти Луг и Цхеркасское Порецхноие.

Оперативно-тактичка авијација и ракетне снаге гађале су подручја концентрације у Сумској области и резерве 21., 41., 47. и 115. механизоване, 36. бригаде маринаца, 80. и 95. десантне јуришне бригаде, 1. бригаде Збора народне гарде, као и 101. и 103. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Беловоди, Бондаревшчина, Бела Береза, Белокопитово, Бојаро-Лежичи, Водолаги, Катериновка, Конотоп, Миропоље, Марс, Мирлоги, Павловка, , Реке, Степановка, Суми, Фрунзенка, Хотен, Шпил и Јампољ.

Током дана губици Оружаних снага Украјине износили су више од 400 припадника војске, уништено је 16 оклопних возила, укључујући тенк и 15 борбених оклопних возила, као и пет артиљеријских оруђа, укључујући и самоходну јединицу Цезар француске производње. артиљеријску јединицу и самоходну артиљеријску јединицу Богдан, два возила, станицу за електронско ратовање, инжињерско возило за чишћење и оклопно ремонтно-евакуационо возило.

Седамнаест војника украјинских оружаних снага се предало.

Укупно, током борби на Курском правцу, непријатељ је изгубио више од 20.650 војних лица, 136 тенкова, 66 борбених возила пешадије, 98 оклопних транспортера, 885 борбених оклопних возила, 582 аутомобила, 170 артиљеријских оруђа, 33 бацача вишенаменских бацача. ракетни системи, укључујући осам ХИМАРС и шест МЛРС произведених у САД, девет лансера противваздушних ракетних система, пет транспортних возила, 44 станице за електронско ратовање, девет противбатеријских радара, три радара противваздушне одбране, 22 јединице инжињерије и остала опрема, од чега 13 инжињеријских возила за чишћење, једна ракетна инсталација за чишћење -77, као и три оклопна ремонтно-евакуаторска возила.

Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља, стоји у саопштењу МО РФ.

Прочитајте ОВДЕ шта Додик каже о чланству у НАТО алијанси

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА