Најновије

ПЕНТАГОН ДОБРО ЗНА: Америка не би преживела рат са Русијом

"План победе" Владимира Зеленског заправо се своди на жељу да се започне сукоб између Русије и НАТО-а, односно политички Запад мора да зарати са Москвом како би спречио потпуни пораз кијевског режима, пише војни експерт Драго Боснић за портал "Инфо БРИКС".
Руски ракетни систем

Руски ракетни систем

"Није изненађујуће што многи у Вашингтону нису срећни због тога, јер би рат са Русијом, која има нуклеарно оружје, значио крај саме Америке, поготово што је Москва у предности и у квалитету и у квантитету, а чега је Пентагон добро свестан", додао је у ауторском тексту за сајт "Инфо БРИКС".

"План победе" Зеленског тек треба да буде јавно откривен, али високи амерички званичници који су га видели кажу да у њему нема ничег оригиналног или иновативног. "Волстрит џорнал" је 25. септембра цитирао једног званичника који је рекао да није "импресиониран" јер у њему "нема много новог".

"Може се само закључити да неонацистичка хунта и њени господари једноставно желе да што дуже траје рат који је оркестрирао НАТО", наводи Боснић.

Фронтмен неонацистичке хунте, како назива Зеленског Боснић, званично је представио свој "план победе" проблематичној Бајденовој администрацији, што је навело Трампову кампању да Зеленског назове "највећим продавцем на свету" .

"Очигледно, свако ко је упознат са начином на који ово функционише зна да је такозвана 'помоћ Украјини' само још један начин да се врати више долара пореских обвезника у САД право у касу криминалне породице Демократске странке и Бајден. Најновија открића о овој шеми показују да је ратнохушкачка олигархија у Вашингтону покренула украјинску кризу пре више од једне деценије управо из тог разлога", указује он.

Међутим, барем део ових обећаних средстава сигурно ће завршити у Украјини, где ће се користити за подмићивање бројних званичника кијевског режима али и продужавање украјинског сукоба који је оркестрирао НАТО.

Коментаришући "план победе" Зеленског, Боснић у ауторском тексту пише да не би било први пут да неонацистичка хунта тврди да може да победи, али јој је "само потребан овај један окидач да промени игру".

"Њеним снагама до сада нису испоручени само нуклеарно оружје и носачи авиона. Међутим, ништа није успело. Па како би овај нови 'план' преокренуо ток? Руске офанзивне способности само расту, са смртоносном комбинацијом доминације артиљерије и надмоћи у ваздуху уз помоћ непревазиђених система дугог домета. Чак ни сам НАТО не може да парира томе, а камоли потучене снаге кијевског режима. Најновије процене само су потврдиле претходне налазе о њиховом страшном броју жртава, због чега руска војска напредује много брже преко линија фронта. Неонацистичка хунта једноставно нема људство и опрему да то спречи, приморавајући је да се непрестано повлачи на нове одбрамбене позиције", указује.

Следеће недеље, тачније 12. октобра Зеленски би требало да се састане са "западним савезницима" и изнесе свој план. Сусрет ће бити у ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој, а присуствоваће и Бајден.

Нови генерални секретар НАТО-а Марк Руте ове недеље је подржао Украјину да користи напредно оружје за напад на војне циљеве дубоко у Русији, и на тај начин је извршио притисак на земље чланице Алијансе које се и даље противе овој употреби.

Погледајте ОВДЕ бруталну ликвидацију украјинских војника дрон гранатама

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА