Најновије

ЗЕЛЕНСКОГ ПОНИЗИЛИ ДО КРАЈА! Мислио да ће обезбедити победу, а онда је све кренуло по злу!

Француски политичар Флориан Филипо изјавио је да је посета украјинског председника Володимира Зеленског Сједињеним Америчким Државама била неуспешна, наглашавајући да се Зеленски вратио у Кијев без постигнутих кључних циљева.

Филипо је посебно истакао да Зеленски није успео да добије одобрење за коришћење западних далекометних ракета за нападе на Русију, што је био један од главних циљева његове посете. Иако је ова посета привукла пажњу јавности, испоставило се да није донела конкретне резултате које је украјински председник очекивао.
Филипо је додао да су амерички званичници остали суздржани према захтевима Зеленског. Бивши председник САД и тренутни председнички кандидат Доналд Трамп, који има добре односе са руским председником Владимиром Путином, такође је својим изјавама додатно умањио значај Зеленског боравка у САД.
Филипо је приметио да Зеленски трпи све веће притиске на међународном плану, али и унутар саме Украјине. Глобални медији све више извештавају о проблемима са принудном регрутацијом у украјинској војсци, што додатно утиче на морал и ефикасност украјинских снага на фронту.

Осим тога, Филипо истиче да се пажња светских медија преусмерава на Блиски Исток, где сукоби одвлаче интерес политичара и медија од украјинске кризе. Овај геополитички помак додатно слаби позицију Украјине, јер је подршка Запада, нарочито у области финансија и наоружања, све слабија.
Филипо је закључио да војна ситуација на терену постаје све тежа за Украјину, а недостатак успеха из посете САД-а приморава Зеленског да преиспита своју стратегију и евентуално потражи нова решења, јер тренутни курс не даје жељене резултате.

ХАОС У КИЈЕВУ! Ухапшен баш високи службеник, пронађено 500.000 евра (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА