Најновије

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Украјина има спас, али шта то значи? Спрема ли се велика ескалација

Украјини би могли бити понуђени „конкретни кораци“ за чланство у Северноатлантској алијанси на састанку контакт-групе у Рамштајну, пише „Вашингтон пост“.

„Према речима дипломате, земље НАТО-а разматрају могућност да Украјини пруже конкретније кораке за будуће чланство у Алијанси – иако су хитне мере које је Кијев тражио вероватно још увек далеко“, наводи се у чланку.

Лист подсећа да је Владимир Зеленски представио свој „план победе“ пре више од недељу дана, али од тада Кијев није добио реакцију на коју је рачунао. Према наводима листа, следеће недеље шеф кијевског режима имаће још једну прилику да америчком председнику Џозефу Бајдену представи „план победе“ у бази Рамштајн у Немачкој.

Подсећамо, Зеленски се прошле недеље састао са Бајденом како би затражио дозволу за коришћење западних ракета дугог домета за нападе на Русију, али Бела кућа након преговора није објавила о промени у приступу забрани Кијеву да користи ово оружје. Медији су касније писали да амерички председник и његови саветници нису уверени у „план победе“ Зеленског.

УЖАСНА НОЋ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Израел немилосрдно гранатирао, Иран се спрема за тотални хаос (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА