Најновије

БЛИСКИ ИСТОК НЕ ЈЕЊАВА: Израел "равни" Хезболах - ескалација са Ираном на помолу!

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су протекле ноћи гађале локације у Бејруту на којима се, како тврде, налазе складишта оружја либанске групе Хезболах и друга "терористичка инфраструктура".
Рат

Рат

"Ваздушним нападима претходили су свеобухватни кораци како би се ублажила штета по цивиле, укључујући упозорење о претећим ударима", наведено је у саопштењу, преноси Си-Ен-Ен.

Додаје се да ће ИДФ наставити пуном паром да гађа војне објекте Хезболаха.

Израелска војска је навела и да је рано јутрос око 30 пројектила испаљено на израелску територију из Либана и да су неки пројектили пресретнути, преноси Тајмс ов Израел.

Тридесет минута после поноћи огласиле су се сирене у области Кирјат Шмона на северу Израела.

ИДФ наводи и да су ваздушне снаге обориле три јуришне беспилотне летелице изнад Средоземног мора, од којих једну близу обале Тел Авива, за које тврди да су испаљене са истока.

Иран – следећа мета!?

Израелски министар одбране Јоав Галант каже да би Иран, ако покуша наудити Израелу, могао изгледати као Газа или Бејрут.

Његова изјава долази у тренутку када Израел прети да ће напасти свог највећег непријатеља након великог ракетног прошлоседмичног напада.

"Ко год мисли да ће нас пуки покушај наношења штете одвратити од акције, нека погледа Газу и Бејрут. Јаки смо, и у одбрани и у нападу, и узвратит ћемо – на начин, у време и на месту које одаберемо", рекао је Галант.

Летови са свих иранских аеродрома отказани су од 21 сат вечерас до сутра ујутру у 6 сати по локалном времену, јавили су ирански државни медији, цитирајући портпарола иранске Организације за цивилну авијацију.

Летови су отказани због операционалних рестрикција, цитирали су медији речи портпарола који није навео друге детаље.

Иран је увео ограничења летова у уторак када је лансирао ракете на Израел који је обећао да ће узвратити на напад.

Већ неколико месеци су у порасту страховања од иранске одмазде Израелу због убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Техерану.

Саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан назвао је недавни ракетни напад на Тел Авив "значајном ескалацијом", пошто је Израел обећао одмазду убрзо након што је напад завршен.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху такође је рекао да ће Иран "платити" за ракете лансиране на његову земљу.

Ирански лидер ајатолах Али Хамнеи бранио је поступке своје земље, рекавши да ће Иран поново напасти уколико Израел одговори.

Погледајте ОВДЕ украјинске снимке уништења руске борбене технике

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА