Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КРАЈ УКРАЈИНЕ? Русија добија највећу битку у рату!

Русија остварује значајну предност у борби за Донбас на кључним деловима фронта, изјавио је британски експерт Александар Меркурис у свом Jutjub kanalu..

- Више пута сам наглашавао да се борбе у свим овим областима Донбаса морају посматрати као део једног великог сукоба. Различите локације, различита места, али на крају, када се ова битка заврши, препознаћемо је као једну велику битку у којој руске снаге имају надмоћ - истакао је Меркурис.

Експерт је посебно издвојио борбе на правцима Красноармејск (украјинско име – Покровск) и Торецк, уз напомену да су области око Курашкова и Угледара такође критичне. Он је објаснио да се одбрамбени систем украјинских снага фактички распада, док је противваздушна одбрана (ПВО) престала да функционише.

- Украјина крвари, а на Западу сада схватају да Украјина губи, и такође схватају да Запад практично не може учинити ништа да промени ситуацију - закључио је Меркурис.

У четвртак је Игор Кимаковски, саветник лидера ДНР, изјавио да се украјинска одбрана око Красноармејска урушава, док су руске снаге већ на неколико километара од града.

Красноармејск је регионални центар на северозападу ДНР, са популацијом од преко 61.000 становника (према подацима из 2022. године). Град је важан железнички чвор кроз који пролазе железничке и друмске везе између Доњецка и Дњепропетровске области у Украјини, а такође повезује Краматорск и Славјанск, градове под контролом Кијева, са севером ДНР.

СВЕДОЧЕЊЕ РУСКИХ ВОЈНИКА: Украјинска војска је пуцала на цивиле који су се повлачили

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА