Најновије

КУРТИ ПОКУШАВА ДА ГЛУМИ ДА НИЈЕ ЛУТКИЦА: Консултујемо се са савезницима, али...

Самозвани лажни премијер Аљбин Курти изјавио је да Приштина дели заједничке вредности са САД, Европском унијом и Натоом и консултује се са савезницима, али да одлуке за Косово треба да доноси косовска влада. Без обзира што постоје консултације са савезницима, каже да је одговорност за такве одлуке на Косову, пренео је Репортери, преноси Косово Онлајн.

Курти је у интервјуу за Албанско-амерички културни центар Струга у САД, током боравка у Њујорку, рекао да принципи у политици, посебно када су у служби интереса, права и потреба сопствених грађана, у различитим временима може да носи различите ризике, али и истакао да је то "ризик који се увек исплати".

То, каже, не значи да нема стратегије, већ да се не слаже да стратешким деловањем без икаквог вредносног принципа.

"Са САД, са ЕУ, са Натоом, у потпуности делимо заједничке вредности, али и исте интересе. Ми смо демократска влада и сами морамо да доносимо одлуке. Консултујемо се и са савезницима, али ми сами морамо да преузмемо терет одговорности",  рекао је Курти.

Додао је да је то „најнормалнија ствар за једну демократску и независну државу попут Косова“.

Поводом оптужби опозиције да је анти-амерички настројен, Курти је рекао да су то нерациолане оцене, јер опозиција не може да одговори на рационалне аргументе.

Навео је да су САД највец́и и незаменљив партнер, пријатељ и савезник.

"Противници Самоопредељења и Владе Косова, не проналазец́и рационалне аргументе, износе овако ирационалне закључке. Не ради се ни о каквом ’анти-американизму’ било кога из мог кабинета или нашег покрета, напротив. Али, они који износе такве оптужбе можда су на овај начин изразили очај опозиције, а не било какву ваљану критику", рекао је Курти.

Прочитајте ОВДЕ о напретку руских снага у Донбасу код Селидова

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА