Најновије

СВЕЧЉА ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Не долази у обзир!

Министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свечља рекао је да нема говора о испуњавању захтева председника Србије Александра Вучића да се бивши полицајци који су поднели оставке на северу врате на посао, преноси Коха.
Свечља

Свечља

Свечља је на седници Главног одбора Покрета Самоопредељења оценио да би то било кршење Устава Косова.

"Оставка ових полицајаца је, заправо, била и за велики број њих, чишћење од криминалног елемента на том подручју. Нема говора о испуњавању захтева Александра Вучића да се бивши полицајци врате у редове Косовске полиције. Ово није само кршење закона, већ је и кршење политичке воље грађана Републике Косово", поручио је он.

Говорећи о радовима који су обављени за време владе Самоопредељења, Свечља је поменуо и поднете предмете за организовани криминал, тероризам и привредни криминал и корупцију, рекавши да за седам година пре Куртијеве владе, ниједан од њих није поднет за кривично дело.

"Од 2014. до 2021. године, ми из тадашње Косовске полиције имали смо нула предмета за организовани криминал, имали смо нула случајева за тероризам, имали смо нула случајева за привредни криминал и корупцију. Због претходних споразума где су разни екстремисти и насилници били интегрисани у Косовску полицију, на Косову су имали униформе, оружје, полицијска овлашћења, али и плате, док су у потпуности служили Београду", рекао је он.

Оптужницу за случај Бањска Свечља је оценио непотпуном јер, према његовим речима, у њој нема неких српских званичника попут команданта војске и заменика команданта.

Прочитајте ОВДЕ о борбеним дејствима групе трупа Југ

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА