Најновије

ТРАМП ХТЕО ДА ПИТА ПУТИНА ЈОШ 2017. ГОДИНЕ: Да је остао рата не би било готово сигурно

Доналда Трампа је, током његовог мандата на месту председника САД 2017. године, занимало мишљење руског лидера Владимира Путина у вези са могућим америчким испорукама оружја Кијеву, пише „Њујорк тајмс“.

Према писању листа, Трамп је на састанку са Владимиром Путином 7. јула 2017. године у Хамбургу, говорећи о томе да његова администрација разматра могућност испоруке оружја Украјини, упитао: „Шта мислите?“, на шта је Путин одговорио да би то била грешка.

Како лист истиче, председник Русије рекао је Трампу да ће Украјинци свеједно тражити више, шта год им Сједињене Америчке Државе предале.

Један од саговорника листа приметио је да је Трамп питао Путина о Украјини и за време првог телефонског разговора након ступања на дужност.

Руски лидер је говорио о дубоко укорењеној корупцији у тој бившој совјетској републици, што Трамп није оспоравао, али није ни бранио украјинске власти.

Током своје тренутне предизборне кампање, Трамп је више пута обећавао да ће, ако победи на председничким изборима у новембру, решити украјински сукоб пре своје инаугурације 20. јануара.

Извештај Државног ревизора: РТС потрошио 30 милиона евра на спољне продукције уз низ неправилности

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА