Најновије

ТРЕСЕ СЕ ЕВРОПА: Орбан поручио да ће десница окупирати Брисел!

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да сада јача десничарска група у Европском парламенту (ЕП) - Патриоти за Европу и да се иде напред на путу уједињења деснице у Европи која ће, како је навео, када преузме политику ЕУ, поново учинити Европу великом, снажном, сигурном, богатом и слободном.
Орбан

Орбан

"Нећемо стати. На крају борбе, Париз ће променити политику, ми ћемо вратити Варшаву и постати највећа политичка сила у Европи. Тада ћемо преузети политику Брисела и поново учинити Европу великом, снажном, сигурном, богатом и слободном", написао је Орбан на платформи Икс.

Он је истакао да десница не треба да се повлачи из Брисела, већ да треба да га окупира и врати народима Европе.

Орбан је подсетио на досадашње успехе деснице у Европи, односно победу те политичке опције у Италији, Холандији, Аустрији и Чешкој, као и на формирање групе у Европском парламенту - Патриоти за Европу - која је трећа по величини у ЕП.

Та група формирана је у јулу након што су избори за ЕП одржани у јуну, а чине је, између осталих, посланици из Орбанове странке Фидес, француског Националног окупљања, као и белгијског Фламанског интереса.

Прочитајте ОВДЕ о борбеним дејствима групе трупа Југ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА