Најновије

ЖЕСТОК УДАР НА ГАЗУ: Израел оголио превару Хамаса - тврде да су зато гађали школу

ИДФ каже да је недавно извео ваздушни напад на групу Хамасових оперативаца који су деловали испред бивше школе у ​​северном делу Појаса Газе.
Ракетирање

Ракетирање

Према наводима израелске војске, Хамас је користио школу Халифа Бен Зајед за планирање и извођење напада на ИДФ трупе и на Израел.

Напомиње се да су предузети кораци да се "ублажи штета коју су претрпели цивили" у нападу и оптужио Хамас да "систематски“ користи цивилне локације за своје операције.

Биланс погинулих у израелском нападу на џамију и школу где су према наводима канцеларије за медије владе у Гази коју води Хамас била смештена расељена лица, порастао је на најмање 24. Рањене су 93 особе.

Удари на џамију и школу, у близини болнице Ел Акса у Деир ел Балаху у централном делу Газе, уследили су у тренутку када се рат између Израела и палестинске милитантне групе Хамас у енклави приближава својој првој годишњици.

У сопственом саопштењу, израелска војска је саопштила да је извела „прецизне ударе на терористе Хамаса” који су деловали у оквиру командних и контролних центара смештених у школи Ибн Рушд и џамији Шухада ел Акса у области Деир ел Балах.

Прочитајте ОВДЕ о напретку руских снага у Донбасу код Селидова

Извор: РТС / Тајмс оф Израел

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА