Најновије

АМЕРИЧКИ ОФИЦИР У НЕВЕРИЦИ: Једним потезом је послао хиљаде људи на клање, ово је његов крај!

Потез украјинског председника Володимира Зеленског да не повуче украјинске трупе из Курске области изазвао је жестоке реакције и оцене да је то политички маневар који је проузроковао непотребне људске губитке, изјавио је амерички официр у пензији, Метју Хо.

Хо је ову ситуацију описао као „срамоту“ и „политичко лудило“, истичући да је украјински председник показао да му је важније да сачува образ пред западним савезницима него да заштити животе својих војника.
Хо је у интервјуу за америчког војног аналитичара Данијела Дејвиса изјавио да инвазија на Курск није имала реалне војне циљеве. Према његовим речима, напад на овај руски регион, у близини границе с Украјином, био је очигледан покушај да се Запад увуче дубље у подршку Украјини.

Међутим, како је истакао Хо, овај план није наишао на одобрење западних партнера Кијева, који су схватили да овај потез није део шире војне стратегије, већ политички трик осмишљен да продужи подршку и испоруке оружја.

Метју Хо сматра да је овај неуспех довео до озбиљне војне стагнације. Украјинске снаге, које су учествовале у нападу на Курску област, нису успеле да остваре очекивани напредак и сада се налазе у све тежем положају.
- Они су запели - рекао је Хо, додајући да руске снаге сада полако али сигурно опкољавају украјинске јединице, одсецајући их од подршке и снабдевања. Таква ситуација може довести до катастрофалних губитака за украјинску војску.

Хо истиче да су украјинске снаге већ дуго суочене с озбиљним тешкоћама на фронту, нарочито у контексту сталног напредовања руских трупа.

Он је указао на то да је напад на Курску област, уместо да заустави или успори руски напредак, довео до још тежих последица по Украјину.

Уместо победе, ова офанзива се претворила у замку за украјинске војнике, који су остављени да се боре у тешким условима, без адекватне подршке.

На крају, Хо сматра да ће курска офанзива бити упамћена као пример лоше војне тактике, где су политичке амбиције надвладале војну реалност.

КРЕЋЕ ОСВЕТА ИЗРАЕЛА И АМЕРИКЕ! Почела медијска припрема за немилосрдно спаљивање Ирана!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА