Најновије

ЕРДОГАН ХИТНО ЗВАО ПУТИНА: Израелу послата најбруталнија порука досад!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган разговарао је данас телефоном са руским председником Владимиром Путином о регионалним питањима и билатералним односима, а посебно о развоју ситуације на Блиском истоку, пренели су турски медији.

Они су изразили спремност за даљу блиску сарадњу и договорили се да одрже одвојени састанак на самиту БРИКС-а у Казању, саопштила је прес служба Кремља. Осим тога турски председник честитао је Путину 72. рођендан.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков је пре неколико дана потврдио учешће турске стране на самиту БРИКС-а у престоници Татарстана.

Турска је званично поднела захтев за придруживање тој организацији, а планирано је да се о овом питању разговара директно на састанку у Казању.

Ердоган жестоко упозорио: Израел ће платити за геноцид у Гази
Страва и ужас! Ово су решили да ураде руској војсци?! Генерал управо објавио аларматне вести, ситуација је критична!Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган обећао је да ће Израел одговарати за своје поступке у Гази.

- Не треба заборавити да ће Израел, пре или касније, платити за овај геноцид који спроводи већ годину дана и који и даље траје - написао је Ердоган на платформи X.

- Баш као што је Хитлера зауставио савез, Нетањаху и његова мрежа убица биће заустављени на исти начин. Свет у којем се не одговара за геноцид у Гази никада неће пронаћи мир - додао је.

Ердоган већ дуго гласно критикује израелске операције у Гази.

Он је позивао да се Израел казни на међународним судовима и критиковао је западне земље због њихове подршке Израелу.

- Оно што је током протекле године, пред очима целог света, приказивано уживо на телевизији заправо је убиство читавог човечанства, свих нада човечанства - нагласио је Ердоган.

- Данас са тугом сећам се десетина хиљада људи које је израелска влада убила након 7. октобра и изражавам своје најискреније саучешће својој браћи и сестрама у Гази, Палестинцима и Либанцима, који су изгубили своје супружнике, децу и породице. Дугогодишња израелска политика геноцида, окупације и инвазије мора сада доћи свом крају - изјавио је Ердоган.

РУШИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Руска војска употребила термобаричну бомбу у Волчанску (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА