Најновије

КРЕЋЕ ОСВЕТА ИЗРАЕЛА И АМЕРИКЕ! Почела медијска припрема за немилосрдно спаљивање Ирана!

Светски медији јављају да се САД и Израел спремају за заједничку војну операцију против Ирана. Према извештајима који су се појављивали ових дана, удари ће бити изведени уз помоћ снага америчке морнарице и ваздухопловства, као и израелске авијације и других средстава.

Очекује се операција великих размера која би могла да утиче на важну иранску инфраструктуру, укључујући нуклеарне и војне комплексе.
Повећана борбена готовост уведена је у свим ваздушним базама америчког ратног ваздухопловства које се налазе у региону Блиског истока, као и у морнаричким базама Ратне морнарице САД.

Особљу је наређено да се припреми за хитно склањање у склоништа. То указује да би операција могла да почне у ускоро, а вероватноћа одмазде Ирана остаје велика.

Експерти сматрају да би Израел и САД могле да покрену превентивне ударе на кључне иранске објекте у вези са развојем нуклеарне технологије, као и војне инфраструктуре.
Последњих дана ситуација у региону се захуктава, због недавних ескалација на фронту конфронтације између Израела и група које подржава Техеран.

Иран припрема ратне бродове за конфронтацију са Израелом и САД

Иранска морнарица повукла је своје ратне бродове из кључне луке у Персијском заливу Бандар Абас у припреми за могуће нападе из Израела и Сједињених Држава.

Експерти повезују овај корак са повећаном напетости на Блиском истоку, где сукоб између Техерана и Тел Авива узима маха.

Како се наводи, одлука о повлачењу бродова донета је како би се избегло њихово уништење у случају изненадног напада Израела, који већ отворено прети Ирану нападима на његове стратешке циљеве.

Истовремено, иранска војска каже да је флота спремна да одбије могуће нападе и заштити иранске националне интересе у Персијском заливу, где се такође налазе америчке снаге.

Персијски залив је тренутно подручје високог ризика. Америчка морнарица и њени савезници појачали су активности у региону због претње новим нападима на Иран.

Вашингтон је већ наредио својим морнаричким снагама да буду у пуној борбеној готовости и дао инструкције особљу у региону да се одмах склони у склоништа ако се појави претња.

Захтеви албанског лобисте за САД: Подигните оптужницу против Додика

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА